Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Това е от лакомия

Сигурният начин да се постигне и поддържа здравословно тегло е да промените тайно хранителните си навици. Най- опасно за здравето е натрупването на мазнини на поясната област.

Ако мъжът не е съгласен да дъвче сутрин мюсли, добре е жена му да му приготвя сандвичи с нетлъсто месо – най-добре варено.

Когато гледа как мъжът й намазва с дебел слой масло филията и после прави пирамида от тлъста шунка върху нея, е нормално сърцето й да се облива в кръв.

Причната е поввече от прозрачна - по животински мазнини не трябва да се увличат даже млади и стройни хора, защото е вредно и за черния дроб, и атеросклерозата не дреме. Четири такива сандвича – и дневната норма е изчерпана!

Дневно могат да се изяждат 35 г мазнини на всеки 1000 ккал от дневното меню, като при това половината обем трябва да се пада на ненаситените мастни киселини омега-3 и омега-6, които се съдържат в големи количества в морската риба и растителното масло. 20 г масло - това се вече 15 г мазнини и 170 ккал, 20 г варено свинско месо - още 10 г мазнини и 100 допълнителни ккал.

назад ...

Палмовото масло не става за диета

По състав палмовото масло е близко до животинските мазнини, които образуват плаки в кръвоносните съдове.

Предписвал съм млечна диета на пациенти с високо кръвно налягане, която не дава ефект дори и в комбинацията с лекарства. Организмът не се повлиява от лечението, заради особено актуалното в момента палмово масло в млечните продукти”, твърди дупнишкият уролог д-р Тодор Пепелджийски.

Оттам следват проблемите със сърдечно съдовата система и цялостното увреждане на организма, е категоричен медикът.

прочети повече ...

Растителни или животински мазнини

По време на проучването доброволците били разделени на няколко групи, в чийто дневно меню били включени различни видове мазнини - ленено масло, зехтин и краве масло.

Участниците се хранели по три пъти на ден, като калорийния прием бил средно между 1800 и 2000 калории, а физическото натоварване било със среден интензитет. Всяка сутрин доброволците давали кръвна проба за анализ на нивата но холестерола. Кръвни проби били вземани един час, три часа  и пет часа след всяко хранене.

Получените резултати категорично показали, че при употреба на краве масло нивото на холестерола в кръвта се повишава по-малко...

прочети повече ...

Търси в статии