Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Палмовото масло не става за диета

По състав палмовото масло е близко до животинските мазнини, които образуват плаки в кръвоносните съдове.

Предписвал съм млечна диета на пациенти с високо кръвно налягане, която не дава ефект дори и в комбинацията с лекарства. Организмът не се повлиява от лечението, заради особено актуалното в момента палмово масло в млечните продукти”, твърди дупнишкият уролог д-р Тодор Пепелджийски.

Оттам следват проблемите със сърдечно съдовата система и цялостното увреждане на организма, е категоричен медикът.

Медици твърдят, че туморите ни атакуват и заради лошата храна - продукти с неясен произход, стабилизатори, оцветители и консерванти.

В съчетания с генетичната предразположеност на организма, намаления имунитет, както и замърсяването на въздуха и химическото торене, превръщат организма ни в лесна плячка  за карциномите, е убеден д-р Пепелджийски.

Анализът на случаите в хирургичното отделени на местната болница показва, че само с рак на простатата месечно се диагностицират по 5-6 души. Такъв е и броят на злокачествените образования на дебелото черво и бъбреците.

Според уролога липсата на лаборатории и на контрол на качеството на храните крие редица опасности.

Хората нямат представа какво консумират, тъй като много от производителите не отразяват на етикетите коректно съставките  на храните.

назад ...

Растителни или животински мазнини

По време на проучването доброволците били разделени на няколко групи, в чийто дневно меню били включени различни видове мазнини - ленено масло, зехтин и краве масло.

Участниците се хранели по три пъти на ден, като калорийния прием бил средно между 1800 и 2000 калории, а физическото натоварване било със среден интензитет. Всяка сутрин доброволците давали кръвна проба за анализ на нивата но холестерола. Кръвни проби били вземани един час, три часа  и пет часа след всяко хранене.

Получените резултати категорично показали, че при употреба на краве масло нивото на холестерола в кръвта се повишава по-малко...

прочети повече ...

12 начина за по-бързо изгаряне на мазнините

Въпреки че, разбира се, на първо място е необходимо балансирано и добре разпределено във времето хранене, има и някои малки “хитрини”, чрез които мазнините изгарят по-бързо. Тук ви предлагаме 12 такива начина:

1. Не забравяйте да закусите – така ще “включите” обмяната на веществата по-рано с помощта на сутрешното хранене.

2. Натоварвайте мускулите по време на разходка или физически упражнения. За да изгорите допълнително 3 калории за 1 минута е нужно например да правите поне 5 мин. упражнения с гирички...

прочети повече ...

Търси в статии