Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Слаби отвън, затлъстели отвътре

Като цитира американски учени americaru.com твърди, че затлъстяването отвътре и отслабването отвън е напълно възможно, но е и много опасно.

Вътрешната мазнина, която обкръжава жизнено важните органи, невидими с невъоръжено око, като сърцето или черния дроб, е толкова вредна за организма, колкото и познатата на всички подкожна мазнина, пише americaru.com.

Това, че сте слаб, не означава, че нямате излишни мазнини. Слабата фигура не е достатъчен показател за нисък риск от диабет или сърдечни заболявания”, твърди доктор Луис Текхолц (Louis Teichholz) от болницата “Хакенсак” (Hackensack) в Ню Джърси, САЩ.

Изследванията, проведени от екипа учени, показват, че хората, които запазват своята стройна фигура благодарение на диетите, а не на физическите упражнения, имат по-големи от необходимото запаси от вътрешна мазнина, въпреки че тя не се вижда.

Самото понятие “дебел човек” трябва да бъде преразгледано”, смята доктор Луис Текхолц (Louis Teichholz).

назад ...

Палмовото масло не става за диета

По състав палмовото масло е близко до животинските мазнини, които образуват плаки в кръвоносните съдове.

Предписвал съм млечна диета на пациенти с високо кръвно налягане, която не дава ефект дори и в комбинацията с лекарства. Организмът не се повлиява от лечението, заради особено актуалното в момента палмово масло в млечните продукти”, твърди дупнишкият уролог д-р Тодор Пепелджийски.

Оттам следват проблемите със сърдечно съдовата система и цялостното увреждане на организма, е категоричен медикът.

прочети повече ...

Растителни или животински мазнини

По време на проучването доброволците били разделени на няколко групи, в чийто дневно меню били включени различни видове мазнини - ленено масло, зехтин и краве масло.

Участниците се хранели по три пъти на ден, като калорийния прием бил средно между 1800 и 2000 калории, а физическото натоварване било със среден интензитет. Всяка сутрин доброволците давали кръвна проба за анализ на нивата но холестерола. Кръвни проби били вземани един час, три часа  и пет часа след всяко хранене.

Получените резултати категорично показали, че при употреба на краве масло нивото на холестерола в кръвта се повишава по-малко...

прочети повече ...

Търси в статии