Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Памет и мляко

Много лекари, учени и диетолози са спорили и доказвали колко е полезно или вредно млякото. Но каквато и да е истината, важното е, че то съдържа важен елемент – витамин В12, който се съдържа в големи количества и в месото, зърнените храни, ракообразните и рибата. А витаминът има свойството да съхранява паметта на хората в напреднала възраст.

Едно проучване на британски учени  показва, че полезното вещество предпазва мозъка от свиване. Този ефект се проявява шест пъти повече при хора в напреднала възраст, които имат ниски нива на съдържание на витамини в организма.

Резултатите за полезното действие на витамин В12 са представени след петгодишно проучване. Изследван е резултатът от приемането на витамини и хранителни добавки.
Така че пийте прясно мляко – то предпазва от свиване на мозъка и пази паметта ви. По този начин може би ще започнете да помните като слон.

назад ...

Разнообразната и питателна храна като най-добрия източник на витамини

Безспорно, най-добрият източник на витамини, не само за децата, но и за възрастните, е разнообразната, питателна храна - плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, риба.

Голямото количество протеини и въглехидрати, съдържащи се в тях, осигуряват ежедневната доза витамини на тялото и го снабдяват с енергия.

Поднасят се на малки порции, но често и ако се забележи, че децата избягват определени храни, трябва да се приготвят по друг начин.

прочети повече ...

Ябълките - полезен плод, стимулиращ отслабването и подмладяването

Японците отдавна са познали ценните свойства на ябълките - пълни са с витамини, помагат в борбата с бръчките, стимулират отслабването и подмладяват.

Древните германи вярвали, че този плод запазва хубостта и вечната младост. Витамин Е намалява целулита и затова ябълките са задължителните плодове във всяка диета. Високият дял на витамин Е пък помага за стягането на кожата, с което допринася за борбата с мастните натрупвания по бедрата и ханша.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии