Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Спасението - ударна доза лимон

Не се чувствате добре, загубили сте апетит, раздразнителни сте, всичко ви е криво - има само едно спасение против това - нарича се лимон.

Лимоните  са богати освен на витамин С и Р, още и на вода, глюкоза, фруктоза, органични киселини, калциеви, калиеви, железни и магнезиеви соли и др. Най-голямо е съдържанието на лимонена киселина, а в кората му има етерични масла и вещества, които са унищожители на... микробите.

Затова при инфекциозни заболявания на гърлото и сливиците лимонът е превъзходно средство за борба.

А след изтощителни диети може да захраните организма си с ударна доза витамини, която няма да повлияе на килограмите ви:

- Изтисквате половин чаша сок от лимон, към него прибавете две супени лъжици мед и долейте чаша охладено мляко;
- Изстискайте 25 г лимонов сок и към него прибавете 50 г сок от касис и 100 г ябълков сок. Разтворете в получения сок две лъжици пчелен мед и разбъркайте. Добавете 100 г отвара от къпинови  листа.

Имайте предвид, че през зимния и особено през ранния пролетен сезон трябва редовно да включвате лимоните в храната си и още нещо -  цитрусовият плод е узрял, когато кората му стане лъскава.

назад ...

Разнообразната и питателна храна като най-добрия източник на витамини

Безспорно, най-добрият източник на витамини, не само за децата, но и за възрастните, е разнообразната, питателна храна - плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, риба.

Голямото количество протеини и въглехидрати, съдържащи се в тях, осигуряват ежедневната доза витамини на тялото и го снабдяват с енергия.

Поднасят се на малки порции, но често и ако се забележи, че децата избягват определени храни, трябва да се приготвят по друг начин.

прочети повече ...

Ябълките - полезен плод, стимулиращ отслабването и подмладяването

Японците отдавна са познали ценните свойства на ябълките - пълни са с витамини, помагат в борбата с бръчките, стимулират отслабването и подмладяват.

Древните германи вярвали, че този плод запазва хубостта и вечната младост. Витамин Е намалява целулита и затова ябълките са задължителните плодове във всяка диета. Високият дял на витамин Е пък помага за стягането на кожата, с което допринася за борбата с мастните натрупвания по бедрата и ханша.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии