Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

За перфектен външен вид

Всеки сезон налага подобаващи грижи за организма, за да се осигури необходимия баланс от витамини и минерали.

Те са нужни за укрепване на кръвоносните съдове и понижаване на вредния холестеро, за подвижността на ставите и не на последно място за поддържане на нормално тегло.

Витамините и минералите гарантират доброто физическо и умствено развитие на човек. Те стимулират имунната система, ускоряват оздравителния процес при редица заболявания и подобряват кръвообръщението.

Мултивитамините и минералите са задължителна добавка за всеки, който иска да поддържа здравословен начин на живот.

Рибеното масло от чрен дроб на треска е здравословна добавка към ежедневното меню. То е богато на витамини А и D и поддържа косата лъскава и здрава, а кожата става като кадифе. Те помагат не само за перфектен външен вид, но гарантират здравината на костите, ставите и на зъбите.

Шега: На пазара купувач се приближава към продавача на дини и след като ги оглежда хубаво, ехидно се обръща към него:
- Това ли са ви най-едрите ябълки?
Продавачът контрира:
- Не пипайте гроздето с ръце.

назад ...

Разнообразната и питателна храна като най-добрия източник на витамини

Безспорно, най-добрият източник на витамини, не само за децата, но и за възрастните, е разнообразната, питателна храна - плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, риба.

Голямото количество протеини и въглехидрати, съдържащи се в тях, осигуряват ежедневната доза витамини на тялото и го снабдяват с енергия.

Поднасят се на малки порции, но често и ако се забележи, че децата избягват определени храни, трябва да се приготвят по друг начин.

прочети повече ...

Ябълките - полезен плод, стимулиращ отслабването и подмладяването

Японците отдавна са познали ценните свойства на ябълките - пълни са с витамини, помагат в борбата с бръчките, стимулират отслабването и подмладяват.

Древните германи вярвали, че този плод запазва хубостта и вечната младост. Витамин Е намалява целулита и затова ябълките са задължителните плодове във всяка диета. Високият дял на витамин Е пък помага за стягането на кожата, с което допринася за борбата с мастните натрупвания по бедрата и ханша.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии