Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Витамин С

Аскорбинова киселина или витамин С е водноразтворим витамин. Витамин С присъства в много лекарства против простудни и грипни заболявания, а също се използва и като хранителна добавка поради специфичния му благоприятен ефект върху човешкото тяло.

Друго име на витамин С е L-аскорбат. Ролята му в нормалното функциониране на човешките и животинските е известано отдавна. Витамин С се синтезира предимно в растенията. Най-характерната функция на аскорбат в живите организми е, че играе роля като антиоксидант.

назад ...

Разнообразната и питателна храна като най-добрия източник на витамини

Безспорно, най-добрият източник на витамини, не само за децата, но и за възрастните, е разнообразната, питателна храна - плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, риба.

Голямото количество протеини и въглехидрати, съдържащи се в тях, осигуряват ежедневната доза витамини на тялото и го снабдяват с енергия.

Поднасят се на малки порции, но често и ако се забележи, че децата избягват определени храни, трябва да се приготвят по друг начин.

прочети повече ...

Ябълките - полезен плод, стимулиращ отслабването и подмладяването

Японците отдавна са познали ценните свойства на ябълките - пълни са с витамини, помагат в борбата с бръчките, стимулират отслабването и подмладяват.

Древните германи вярвали, че този плод запазва хубостта и вечната младост. Витамин Е намалява целулита и затова ябълките са задължителните плодове във всяка диета. Високият дял на витамин Е пък помага за стягането на кожата, с което допринася за борбата с мастните натрупвания по бедрата и ханша.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии