Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Времето, прекарано на слънце, ни кара да се чувстваме по-добре

Забелязали ли сте, че малко време, прекарано на слънце, ви кара да се чувствате по-добре?

Причината за това е, че слънчевите лъчи позволяват на телата ни да синтеризат и регулират количеството витамин D. Научни изследвания свързват ниските нива на витамин D с по-силна проява на предменструален синдром, промени в настроението, свързани с времето и депресия.

Тези състояния могат да се ограничат с приемането на 1000 до 2000 IU витамин D на ден.

Втиамин D се съдържа в малки количества в няколко вида храни, поради което учените препоръчват да се приемат количества от повечето източници, да се прилагат кратки периоди на слънце иприемане на допълнителни хранителни добавки с витамин D.

Добри естествени източници на витамин D са сьомгата, рибата тон, говеждия черен дроб, сиренето и яйчните жълтъци.

назад ...

Разнообразната и питателна храна като най-добрия източник на витамини

Безспорно, най-добрият източник на витамини, не само за децата, но и за възрастните, е разнообразната, питателна храна - плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, риба.

Голямото количество протеини и въглехидрати, съдържащи се в тях, осигуряват ежедневната доза витамини на тялото и го снабдяват с енергия.

Поднасят се на малки порции, но често и ако се забележи, че децата избягват определени храни, трябва да се приготвят по друг начин.

прочети повече ...

Ябълките - полезен плод, стимулиращ отслабването и подмладяването

Японците отдавна са познали ценните свойства на ябълките - пълни са с витамини, помагат в борбата с бръчките, стимулират отслабването и подмладяват.

Древните германи вярвали, че този плод запазва хубостта и вечната младост. Витамин Е намалява целулита и затова ябълките са задължителните плодове във всяка диета. Високият дял на витамин Е пък помага за стягането на кожата, с което допринася за борбата с мастните натрупвания по бедрата и ханша.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии