Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Тиквата - зимна къща на витамини

В тиквата има много витамин А, почти толкова колкото в морковите, затова тя е полезна за хората с отслабено зрение и за всички, които дълго време стоят пред монитор.

Специалисти препоръчват свеж сок от тиква да се пие при нарушена обмяна на веществата, захарен диабет и камъни в бъбреците и пикочните пътища. Тиквата съдържа соли на цинка, които са особено полезни за мъжката потенция.

За жените е полезна, заради съдържание на витамин Е, който освен, че се грижи за функционирането на репродуктивната система, помага да се съхрани младостта и красотата. Тиквените семки, освен че са вкусни, също са и много полезни. Популярно е тяхното свойство да ескпулсират глистите.

Семките могат да помогнат на бременните, страдащи от повръщане, да намалят позивите и състоянията на гадене. Достатъчна е шепа от тях, за да се и осигури дневната необходима доза от желязо на организма.

Тиквата като цяло е полезен диетичен хранителен продукт: нискокалорична е, богата е на влакнини и витамин С. Добре е да се запази за зимата и да се консумира от време на време при дефицит на витамини.

назад ...

Разнообразната и питателна храна като най-добрия източник на витамини

Безспорно, най-добрият източник на витамини, не само за децата, но и за възрастните, е разнообразната, питателна храна - плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, риба.

Голямото количество протеини и въглехидрати, съдържащи се в тях, осигуряват ежедневната доза витамини на тялото и го снабдяват с енергия.

Поднасят се на малки порции, но често и ако се забележи, че децата избягват определени храни, трябва да се приготвят по друг начин.

прочети повече ...

Ябълките - полезен плод, стимулиращ отслабването и подмладяването

Японците отдавна са познали ценните свойства на ябълките - пълни са с витамини, помагат в борбата с бръчките, стимулират отслабването и подмладяват.

Древните германи вярвали, че този плод запазва хубостта и вечната младост. Витамин Е намалява целулита и затова ябълките са задължителните плодове във всяка диета. Високият дял на витамин Е пък помага за стягането на кожата, с което допринася за борбата с мастните натрупвания по бедрата и ханша.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии