Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Витамините в ядките

Ядките са вкусна и полезна храна, която ни доставя много необходими за здравето вещества.

Хапването на ядки между храненията или добавянето им към ястията, може да ви набави полезни витамини.

Бадеми
Бадемите много често се използват за приготвянето на различни ястия, както и в сурово състояние. Изключително полезни, те съдържат разнообразни витамини. Богати са на желязо, калций, витамин Е и В2.

Кашу
Често се използва в рецепти като пиле с кашу например. Вкусът му идеално се допълва с този на пилето. Родината му е САЩ, но също така се среща и в Индия и Източна Африка. Кашуто расте по уникален начин – на дърво. Съдържа витамин А и желязо. Много здравословен избор според специалистите.

Фъстъци
Според специалистите фъстъците всъщност спадат към бобовите растения. Могат да се ядат сурови, печени, пържени или под формата на фъстъчено масло. Съдържат цинк и желязо.

Шам фъстък
Не всеки се погажда с тези вкусни ядки, но те могат много вкусни и полезни. По-скъпи са в сравнение с другите ядки. Предлагат някой важни хранителни вещества като желязо, калций и витамини.

назад ...

Разнообразната и питателна храна като най-добрия източник на витамини

Безспорно, най-добрият източник на витамини, не само за децата, но и за възрастните, е разнообразната, питателна храна - плодове и зеленчуци, месо и млечни продукти, риба.

Голямото количество протеини и въглехидрати, съдържащи се в тях, осигуряват ежедневната доза витамини на тялото и го снабдяват с енергия.

Поднасят се на малки порции, но често и ако се забележи, че децата избягват определени храни, трябва да се приготвят по друг начин.

прочети повече ...

Ябълките - полезен плод, стимулиращ отслабването и подмладяването

Японците отдавна са познали ценните свойства на ябълките - пълни са с витамини, помагат в борбата с бръчките, стимулират отслабването и подмладяват.

Древните германи вярвали, че този плод запазва хубостта и вечната младост. Витамин Е намалява целулита и затова ябълките са задължителните плодове във всяка диета. Високият дял на витамин Е пък помага за стягането на кожата, с което допринася за борбата с мастните натрупвания по бедрата и ханша.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии