Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диета със сурова храна - какви са ползите?

Диетичните тенденции през последните години поемат по-различен курс, в сравнение 80-те и 90-те години, когато на върха бяха диетите с малко мазнини. Днес на мода са безглутеновите диети и диетите със сурови хрниа. Това е добра новина при положение, че диетите без мазнини водят само до увеличаване на „любовните дръжки” с главоломна скорост поради прекаляването с въглехидрати и преработени храни.

Най-новите тенденции обаче са тук, за да останат за дълго и да ни донесат максимални ползи и най-вече здраве.

Кои са трите основни ползи от яденето на сурова храна?

1. Ензимите - термичната обработка на храната разрушава повечето от естествените ензими, които помагат за по-лесното храносмилане. Мислете за ензимите като за пчели-работнички във вашето тяло, които се включват във всички процеси от достигането на полезните вещества до мозъка до балансирането на холестерола в кръвта.

2. По-здрави черва - специалистите са категорични, че проблемите с червата водят до един куп други проблеми. Яденето на сурови храни автоматично води до приемът на повече фибри. Фибрите облекчават изхождането и са прекрасен метод за детоксикация на тялото .

3. Повече енергия - въпреки че няма солидни научни доказателства, според повечето специалисти, а и хората, които практикуват този вид диета суровата храна зарежда с повече енергия.

назад ...

Бананова диета

Преди да се подложите на бананова диета е нужна подготовка. През предходния ден е напълно забранено да се яде каквато и да било солена, мазна, пушена или пържена храна. Не се препоръчва и нищо сладко. За да бъде диетата успешна и да даде очакваните бързи резултати в отслабването, подбирайте добре бананите – не бива в никакъв случай да се ядат неузрели плодове – в тях се съдържат редица трудно усвоими от организма вещества. В никакъв случай не яжте сушени банани – в тях се съдържат 5-6 пъти повече калории.

прочети повече ...

Лимонова диета - Напитка с кленов сироп за отслабване

За да приготвите тази напитка са Ви необходими следните съставки:

- 2 супени лъжици кленов сироп 
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили) за подобряване на метаболизма и циркулацията
- 300 мл. топла или студена вода

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Търси в статии