Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Горски супи

Онези, които обичат природата и правят редовно или не преходи в планината, могат да  си осигурят безплатни продукти за своята супена диета.

Супа от шипки
Пресни или сушени шипки, очистени от семките, се варят най-напред добре във вода и се бъркат и прецеждат през гъста мрежа. После се подслаждат с малко захар и се поставят пак на огъня. Преди да се свари окончателно, в супата се забърква една лъжица брашно от картофи. В супата се пускат и сухари.

Супа от боровинки
Два литра добре пробрани боровинки се варят в ½ литър вода с малко кора от лимон, с канела и захар. Малко брашно от картофи прави супата по-плътна. Пържените сухари са приятна гарнитура към това вариво.

Гъбена каша
Пресни гъби се разбиват на каша. Добавя се от време на време пшеничено брашно, докато се получи гъста еднообразна маса. В прясно масло след това се задушават нарязани кромид и магданоз и се разбъркват гъбите.

Ако потрябва, в сместта се налива малко вода. Кашата се посолява слабо. По този начин приготвените гъби стават и за супа – добавя се  гореща вода и се пускат изпържени парчета хляб. Може да се приготвят и котлети от картофи.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии