Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Електроника следи калориите и съня

Електронна джаджа следи за здравословното  състояние на притежателя си. Малкото устройство Fibrit Traсker дава показания в резлично време и може да бъде носено навсякъде заради малките си размери.

То постоянно следи нивото на калориите в организма, качетвото на съня и дори ефективността на физическите упражнения. Това е факт, благодарение на вградения в него акслерометър – сензор за движение. Цветен индикатор дава информация за постиженията и здравословното състояние на собственика.

Джаджата има безжичен предавател, който изпраща данните на базова станция, които се препращат на сайта Fibrit.com. Там  потребителите могат да получат детайлна картина на здравословното си състояние, а също така съвети за хранене и упражнения.

Притежателите на миниустройството се хвалят, че са свалили до 6 килограма за 10 седмици. За индивидуални консултации производителите планират поставянето на специален акаунт срещу заплащане.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии