Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Шефките с наднормено тегло

Жените шефове са готови да пожертват дом и семейство заради кариерата си. Те печелят за фирмите си, но губят много от себе си - често стават жертва  и на наднормено тегло заради стреса, на който се подлагат ежедневно.

Списание “Форчън” е установило, че фирмите, които имат шефове жени, са с 18 до 69% по-висока печалба от компаниите, класирани от списанието в средната част на 500-те най-печеливши дружества в света.

У нас процентът на жените началници на 50-те публични фирми с най-голям обем сделки е едва 14.77%. В половината от тези фирми директорските бордове се състоят само от мъже, а  жените изпълнителни директори са едва четири.

Българските жени взимат средно с 15% по-ниска заплата от мъжете. Затова Европейската комисия стартира компания срещу тази диспропорция. У нас семинар по темата организира БТПП.
Тъй като жените са с по-лабилна психика, постоянното стресово състояние, освен до напълняване, може да доведе до депресия, нервно изтощение или напрежение. Най-добрият начин да се излекувате, е като си починете. Дори и само минута спокойствие ще окаже положително въздействие върху вас.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии