Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Идва тиквено време

Да не си помислите, че тиквите се употребяват само като любима “хранителна добавка” за вашето прасенце или друго домашно животинче с цел угояване. Не – те са за вас и вашия организъм, но в много особено ястие, полезно за вашата диета. Не мисловна, разбира се, няма никаква опасност да станете... тиквеник.

Супа от тиква
Нарязаната на късчета сочна и зряла тиква се вари с малко вода на слаб огън, докато омекне. Сварената тиква след това се мачка и прецежда, варейки се със сол, масло и мляко, докато се сгъсти. Прибавянето на няколко сладки бадеми, нарязани на дребно, или добавката на ориз, сварен предварително с млякото – е за препоръчване при тази диетична супа.

Друг вид супа от тиква
Обелват се 8-10 картофи и се слагат с приблизително равна мяра нарязани тикви, с малко сол и с доста масло. Като уврат добре, се разбъркват и се заливат с повече или по-малко мляко – според желанието на човека. Получената по този начин супа се излива върху пържени късове хляб.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии