Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Каквото ядеш - такъв си и ти

Психолозите знаят, че корените на любовта към определена храна са в детството или в друго щастливо време. Тогава явно определени храни са се асоциирали с радост, награда или чувство за сигурност.

Затова в основата на тази зависимост лежи не само физиологичната потребност от конкретен продукт, колкото желанието за връщане към най-добрите моменти от живота.

Така пристрастието към млечните продукти издава потребност от ласки и грижи. ''Тази храна се асоциира с млякото на майката, а следователно и с онзи период от живота, когато сме защитени и обгрижени с любов''.

Любителите на шоколад дълбоко в себе си са самотни и нещастни хора, в чийто живот липсват любов, състрадание и внимание.

Всички вкусови пристрастия говорят за наличието на особени психологически потребности. Влечението към твърдите храни – орехи, твърди плодове, означава желание да победиш.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии