Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Здравословни песнички за малчугани

Явно че само дечурлигите не бяха подлагани на здравословни диети и програми, щом като някой в Миинистерството на здравеопазването роди идеята за обявяване на конкурс за създаване на албум с детски песнички. Те трябва да са тематично свързани със здравословния начин на живот.

“Да беше и “Бийтълс” жив” обаче, надали биха се справили с 30-дневния срок –цели 10 хита за един компакт диск, та дори и за детски песнички. Едва ли може да се каже, че децата ни нямат “здравословна програма”, защото ако на майките не им се пее след кошмарния ден в службата, то задължително го правят бабите.

Интересни са изискванията към песничките – да са предназначени за деца между 3 и 8-годишна възраст, с текстове, насочени към “здравословно хранене, повишаване на двигателната активност чрез спорт и туризъм, любов към природата, безопасност при игрите, внушаване вредата от тютюнопушенето и употребата на алкохол и т.н.”

Стихчета за ябълки, игри навън, в прослава на витамините и подобни полезности са измислени и пети от нашите баби, но вероятно умните глави са решили, че по този начин ше им излезе по-евтино, събирайки най-добрите детски песнички и тогава “Зеленчуци, който не яде...”

назад ...

Готие за диетична Кола (Diet Coke)

Жан Пол Готие е новият творчески директор на Diet Coke (диетичната версия на най-известната Кола). Именитият дизайнер ще изрази уникалното си виждане в новия дизайн на бутилките и кеновете на марката и също така ще участва в три промоционални филмчета, в които ще играе терапевт, журналист и детектив.

Дизайнерът сащо така ще помогне за развитието на нови концепции за ракламните кампании на марката. Трите филмчета, които са първата фаза от сътрудничеството вече могат да бъдат видяни в канала на Diet Coke в YouTube.

прочети повече ...

Студ срещу излишните килограми

Учени от Харвардския университет са разработили нова технология, която може да замести строгите диети. С технологията нежният пол може да се отърве от наднорменото тегло и да стегне кожата си, съобщи БГнес.

Методът се основава на въздействието на ниските температури върху клетките, което помага в това отношение. По време на процедурата, която продължава около един час, буквално се замразява мастна тъкан.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии