Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Ефектът ''Бирени очила''

Много учени са правили опити да докажат ползата от пиенето на бира за спортистите. Разбира се, не след като обуят маратонките или бутонките, а след това. Привържениците на тази теза смятат, че веществата, които се съдържат в кехлибарената течност помагат за възстановителните процеси в организма. За обикновения човек тя утолява жаждатата най-добре след изнурително физическо натоварване.

Но малцина вероятно знаят, че някога жените са приготвяли пивото. В далечни времена това било задължение на жената домакиня. Наред с хляба тя правела и бирата. На по-късен етап пивото започва да се произвежда в манастири, а по-късно в специални пивоварни. Малко са тези, които са запознати с дългия и сложен процес, започващ от зрънцето ечемик, преминаващ през малц и стигащ до готовата течност.

Но според британски учени мерим и красотата с... бира. Колкото повече пиво пиете, толкова по- красив става партньорът ви. Това всички са го изпитали, но неотдавна тази прастара истина беше най-сетне документирана. ''Консумацията на алкохол повишава привлекателността на лицевите стимули'', гласи революционнто заключение на бристолски учени и обясняват защо много хора след купон правят секс с някого, когото иначе не биха погледнали.

Според мъдреците от Манчестър ефектът на т.н. ''бирени очила'' се засилва и от приглушеното осветление в баровете и кръчмите. Затова и в забързаното ни ежедневие пенливата течност, освен че е начин за утоляване на жаждата, е и синоним на отпускане, приповдигнато настроение и приятни спомени.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии