Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

"Не" - на проблема с наднорменото тегло

Има доста хитрости в цифри в ежедневието ни, за да избегнем проблемът “наднормено тегло”.
Американски специалисти установили истинността на народната мъдрост, че “който пее, зло не мисли”.

Те доказали, че ако се смеете 10-15 минути през деня, изгаряте около 4 калории, което отговаря на 2 кг годишно.

Това се дължи на големи мускулни групи. Затова съветът им е да се излиза с приятели с чувство за хумор и да намерите поне 15 минути, в които да се смеете.

Според харвардски учени, стоенето пред телевизора повече от два часа на ден увеличава риска от наднормено тегло с 23%. За да не го допуснете, не пренебрегвайте упражненията. Ако гледате любимото си тв шоу повече от 120 минути дневно, след това направете поне половинчасова разходка. Затова – знайте, че висене повече от 2 часа пред телевизора ще попречи на всяка ваша диета за здравословен начин на живот.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии