Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Динена маска

Все още по пазара има дини и до последно може да се използва зелената вкусотия. Но освен за похапване, плодът е полезен и за някои други части на тялото.

Дините са едни от най-мощните антиоксиданти, заради богатото си съдържание на фосфор, на витамините С, В1, В2 и РР, на селен, цинк, манган, бетакаротин и ликопен. В тях има още фолиева киселина, която е важна за бременните жени. Освен че снабдява организма с полезни вещества и витамини, динята го и прочиства – извежда от бъбреците соли и пясък, отмива и токсини.

Но освен като диуретично и диетично средство, зеленият плод се използва и за постигане на копринен блясък на косата с помощта на динена маска, като 2-3 парчета от плода се почистват от семките и се прави каша. Тя се налага върху косата, слага се найлон и се завива с хавлиена кърпа.

Стои половин час и се отмива с шампоан само един път. Изплаква се много старателно.

И не забравяйте, че няколко резена диня дневно удовлетворява нуждите ви от магнезий и калий.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии