Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Ананасовата диета не действа!

Знае се, че плодовите сокове от портокали, грейпфрути, ябълки и др. се използват повсеместно – както в различни диети, така и при неразположение на организма.

Доскоро се смяташе, че ананасът е плодът, който най-точно намира място в различни плодови диети, но диетолози са установили, че ананасовата диета всъщност няма това невероятно действие, което й приписват.

Веществото бромелаин, което се съдържа в плода и се счита, че разгражда основно мазнините в тялото, не може да повлияе толкова, че да се обхване цялото тяло, защото той губи своето действие, когато попадне от червата в кръвта.

Въпреки че ананасът не може да намали килограмите, той помага за преработването на храните. Най-голямо действие има при яденето в комбинация с риба, месо, кисело мляко и бобови продукти.

Шега: Говорят си двама:
- Интересно дали има таблетки срещу глад?
- Да, има, само че са големи.
- Нищо, важното е да помагат.
- Помагат.
- И що за таблетки са?
- Пържоли се наричат.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии