Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Четенето топи талията

Как можете да помогнете на понапълнялото си дете, което предпочита да виси пред компютъра, вместо да излезе поне на чист въздух на двора или на тренировка в залата или на стадиона?

Много просто - и четенето на правилните книги може да доведе до сваляне на килца на децата, които страдат от затлъстяване. Каквато и да било книга обаче не може да се използва - трябва да се подберат точно определени творби. С тях се създава възможност да се намалят излишните килограми при по-пълните малчугани.

Направените изследвания в детска болница в Северна Каролина показват точно това. Специалистите подбрали момичета между 9 и 13 години с наднормено тегло и ги включили в специална програма , като трябвало да прочетат един от романите на Ани Брайънт (американска писателка, написала 13 книги, предназначени за момичета до 13 години).

Между текстовете педиатрите вмъкнали допълнителни пасажи, в които те представили позитивни модели за подражание от гледна точка на здравословното хранене и начин на живот.

Децата се повлияли и започнали да следват предписанията за регулиране на теглото, вмъкнати между текстовете на книгите.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии