Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Сърбат течни цигари

В Холандия забраната за пушене на обществени места вече не плаши тютюнджиите. Хитреци създадоха питие, което ще замества почти напълно дозата никотин от папиросата.

Според производителите на течните “цигари”, заместителят не съдържа истински никотин. В течността е добавена смес от корените на южноафрикански растения, които имат слаб тонизиращ ефект, който води по-късно и до еуфория и усещане за спокойствие и отпускане.

Новият вид течен “убиец” напълно задоволява глада за цигари, а самата напитка е безалкохолна и съдържа само 15% никотин, съдържа 21 калории и струва около 1,50 британски лири (1,70 лв.). Досега не е имало възрастови ограничения при продаването й, но според производителите не трябва да се консумира от деца под 15 години.

С появата на питието “Течно пушене” страстните пушачи ще уцелят десятката – хем няма да пречат на околните с дима си, хем няма да имат глад за никотин, докато не свърши вечерята.

Нормално е да се появят и противници на новата ”напитка” – борещите се срещу тютюнопушенето, смятат, че тя ще популяризира вредния навик. Има и нещо друго – не е доказано, че новият продукт е напълно безвреден.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии