Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

“Тиква най-..., най-...”

И такъв празник има в България - с богати тиквени фантазии, кулинарни специалитети от орнжевата вкусотия, концери, изложби на тиквата.

Естествено и  конкурс - “Тиква най-..., най-...”, се откри в центъра на страната ни  и съвсем близо до центъра на земята - местността “Узана”, над Габрово. Мястото е град Севлиево, конкуренция на габровци, които са майтапени и заради номерата на колите си – от яд и пестеливост “изяли” първата буква и се получило сегашното “..ЕВ...”.

Тиквената тематика и забавления, посветени на диетичната благинка, заливаха града в продължение на три дни. От сутрин до вечер в тридневното шоу участват от най-малките до най-големите жители на “най-американския” град в България, точно в навечерието на може би най-очаквания тиквен празник в Щатите.

Център на българския вариант на чуждия  нам католически американски празник е домът на културата “Мара Белчева”, а организатор на севлиевския Хелоуин е общината и местното сдружение за туризъм.

Истина е: Празникът на Вси светии, който се празнува в нощта на 1 октомври срещу 1 ноември е познат като Хелоуин. В САЩ го очакват като Коледа, а най-ентусиазирани са децата, които се докарват като вещици и страшни чудовища и тропат по вратите с думите: Kiss me or go to hell, baby.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии