Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Дебелеем като ябълки или круши

Установена е една шокираща закономерност – дебелеем от бедност и затова най-бедните в България са най-застрашени от затлъстяване!?

За съжаление наблюдението е направане и при  децата – налице е и висока степен на детско затлъстяване. Една от причините затова е, че по-бедните не са наясно с културата на хранене.

Най-сериозно е наднорменото тегло примъжете между 30 и 60 години, а прижените – над 60 години. И в двата случая то се явява като резултат от неправилния начин на живот през целия жизнен път, а не само в конкретния период.

Според специалистите има два вида затлъстяване – тип”ябълка” (надебеляване в корема) и тип “круша” (надебеляване в бедрата). Трябва да знаете, че първото е с доста по-опасни последствия.

Така че – Българийо, внимавай да не заприличаш на сладките плодове и да не загубиш славата за най-красивите жени в света!

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии