Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Манията за диети мори

Анорексията и булимията са едни от най-опасните заболявания, получавани вследствие и на маниашката лудост по диетите, която е обхванала целокупната нежна половинка у нас.

По неофициални данни от лечебни заведения и диспансери 150 000 момичета са с диагноза анорексия и булимия.

Страшната болест, идваща като резултат на тежки диети, засяга основно момичета на възраст между 12- и 18-годишна възраст. На пресконференция, посветена на предстощият на 6 ноември Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца, проф. Божидар Попов даде обяснения, свързани с ползите и вредите на храненето.

Председателят на българското дружество по хранене и диетика добави, че подрастващите се нуждаят от повече калории заради растежа им и потребностите от минерали и витамини.

Специалистът съветва децата да се хранят с повече тестени продукти, като препечен хляб, кекс, кифли, плодови пити.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии