Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Пандемията* на 21ви век

Неправилното хранене, обездвижването, повишаващият се стрес са сред най-често споменаваните от специалистите фактори за затлъстяването.

Според специалистите решаването на тези проблеми и особено на свръхтеглото, трябва да започне още със зачеването. Защото вътреутробното развитие влияе за цял живот. Недопустимо е бременните жени да качват повече от 9 кг, смята доц. Ханджиев, който участва на кръгла маса по проблемите на хората с наднормено тегло в НДК.

Доцентът определи този проблем като пандемията на 21 век, защото близо 2/3 от българите са със свръхтегло. За съжаление тези проблеми рефлектират с особена сила върху младото поколение като резултат от неправилния начин на живот и най-вече на неправилно хранене.

*пандемия (гр. рandemia – “целият народ”) – епидемия, която обхваща цяла страна или редица страни

Шега: Блондинка влиза в книжарница:
- Искам да си купя готварска книга.
- Малка или голяма готварска книга искате?
- Защо ми е голяма? Аз ям малко!

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии