Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Лимони като тикви

Само в пловдивският Аграрен университет мигат да се видят лимони, големи като тикви и да се купи фейхоа, или както още се нарича йодно дърво. А се знае, че много цитрусови плодове се препоръчват от диетолози при различни хранителни режими заради съдържащите се в тях полезни вещества.

Поради високото съдържание на йод новите плодове често присъстват в менюто на космонавтите.

Когато цъфти, фейхоа е рядко красиво растение с червено-бели цветове, а иначе е вечнозелено. Космическите плодове на йодното дърво са с големина на яйце и могат да се ядат сурови.

“Имат вкус на букет от цитруси, а кората им съдържа йод в лесноусвоима за организма форма”. В оранжериите на Факултета по тропическа и субтропическа растителност цитрусите растат в естествена среда. На тукашните лимони, грейпфрути, мандарини, портокали и банани могат да се ядат плодовете им, освен че радват окото.

Резултат от опитите на специалистите, екзотичните растения са с огромни по своите размери плодове. Лимоните са като тикви – достигат до няколко килограма и се наричат “великани”.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии