Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Компютър + GSM = дрога?

До преди 20-тина година едва ли са били много хората, които са предполагали до каква степен човечеството ще свикне с една машина като компютъра, една вещ, която ще стои в дома така, както и хладилникът или телевизорът.

Да не говорим за една друга,нищожна на вид машинка... мобилният телефон. Събитие, което през последния четвърт век преобърна живота на милиони хора. Във Великобритания дори го обявиха за второто най-лошо изобретение на всички времена, изпреварен само от... атомната бомба.

Пристрастяването към компютъра е подобно – взирането в монитора е ежедневие. Преглед на пощата, слушането на музика, бъбренето с приятели и т. н. Неусетно се превръщаме в ПиСи наркомани – привикваш с тази дрога, искаш все повече и повече, а вечер сърце не ти дава да го изключиш.

За съжаление вече никога няма да се върне доброто старо време, когато домашният телефонен пост не беше лукс, но все пак превилегия – и когато щом ти потрябва приятел или близък, знаеш в колко часа и къде можеш да го намериш, да седнете, да се видите, да поговорите очи в очи.

Но това време безвъзвратно приключи, сега компютърът и мобилният са като продължение на ръката. За съжаление!

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии