Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Причина за преяждането - работата в офиса

Ако половината ден или повече сте прекарали на едно място, например в офиса или у дома, възможността да преядете на вечеря нараства няколко пъти.

До съвсем скоро се смяташе, че апетитът се увеличава основно след физическо натоварване или разходка на чист въздух, но вече доста учени са на точно обратното мнение.

Според американски изследователи, цитирани в “Дейли мейл”, ако се заседявате на едно място и не вършите почти нищо, апетитът ви ще се покачи стремително нагоре, а с това и колограмите.

Започва да ви се прияжда непрекъснато и постоянно и затова дори не подбирате храната, с която се храните.

Знайте, че играенето на компютърни игри и зяпането в телевизора най-много повдигат апетита. Хората, които мързелуват, приемат със 17% повече ястия от дейните си приятели и тогава пак изпитват глад. Този факт се дължи на психологията на човека.

Според учените, когато хората са заети нямат време да мислят за храна и обратното – ако бездействат постоянно се сещат за похапване, защото “Апетитът идва с яденето”.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии