Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

И това е истина

Както Би Би Си съобщи, индиецът Хабиб Миян е починал на 138 години в гр. Джайпур. Според документите му той е роден на 20 май 1879 г., което означава, че е само на 129 години, но според негови думи приживе е бил на 138 години.

Въпреки че е пенсионер от 1938 г., поради липса на достатъчно пари едва преди 5 години успява да осъществи единствената си мечта – да посети свещения мюсюлмански град Мека.

С това Миян стана известен в света и благодарение на британски бизнесмен, който прочел историята му в сайта на Би Би Си и му пратил нужните $5700. Така Миян успял да  осъществи пътуването.
Трудността не идвала само от възрастта на индиеца, а и от това, че загубил зрението си преди... 50 години и от доста време бил частично парализиран.

А иначе Хабиб живял в мюсюлманския район на гр. Джайпур заедно с 32 роднини, сред които били децата на брат му. Неговите 4-ма синове и съпруга починали преди няколко години. Столетникът се радвал на само... 140 внуци, пра-, пра-пра- и пра-пра-пра-внуци...

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии