Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Напълняването е почти неизбежно

За напълняването не само на жените, но и на мъжете голяма роля в днешно време играе и заседналият начин на живот - дори не толкова ограничената активност, колкото липсата на силови тренировки.

След 25-тата си година човек губи ежегодно около 200 г мускулна маса, която се замества с мазнини. Ако мускулите не работят активно, те атрофират.

Намалява се количеството на калориите, които се изгарят и като краен резултат може да се стигне до увеличаване на теглото с половин килограм за една седмица. Така че, ако на младини не сте обичали физическите упражнения, на зряла възраст е време да се заловите с тях, защото увеличаването на мускулната маса например с 2 кг ускорява обмяната на веществата с 10%.

Обикновено относително здравите хора, т.е. тези, които водят здравословен начин на живот, напълняват с около 10 кг между 25-ата и 65-ата си година. Това не крие риск за здравето. Ако обаче за последните пет години сте напълнели с 3 кг, бъдете внимателни - това може да означава, че имате склонност към пълнота и се числите към групата с повишен риск от напълняване, свързано с годините.

Освен това количеството калории, които изгаря човешкият организъм намалява с 5 до 10 % на всеки 10 години, а това означава, че без да намалим количеството ежедневно приемани калории, нашето тегло постоянно ще нараства.

Изследванията показват, че фигурата на повечето жени на средна възраст се променя от тип "круша" (широки бедра и тънка талия) на ябълка" (закръглена талия).

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии