Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Скиорският Чепеларе с картофен фест

Явно световната известност на малкия родопски ски курорт със своята звезда от биатлона Катя Дафовка не е достатъчна . Градската управа реши да организира по подобие на много други сходни празници по света Фестивал на ... картофа.

Съорганизатор е Валентин Черпоков - шеф на Националната асоциация на картофопроизводителите и кмет на село Забърдо. Жителите и гостите на Чепеларе се радваха на шоупрограма, няколко изложби, както и на конкурси за най-едър картоф.

На картофената фиеста всички 11 села от Чепеларска община бяха представени със собствени кулинарни деликатеси, произведени от зеленчука.

Истина е: Люляк цъфна в Града на... розите - подлъган от топлите африкански циклони люлякът в двора на семейство Славови цъфна за втори път тази година. След като на 9 ноември “пролетта дойде отново” в Казанлък, десет дни по-късно заваля “масово” и сняг.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии