Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Огромни залежи на замръзнала вода на Марс

Учени от НАСА са открили огромни подземни резервоари с вода под формата на лед на Марс, съобщиха агенциите. Ледниците са далеч от полярните шапки и близо до екватора, което още веднъж сочи, че животът на Червената планета е възможен.

Ледът е открит от американската сонда Reconnaissance Orbiter с помощта на радар, който безпрепятствено прониква в земята. Покривката от скални отломки над него вероятно е запазила ледените блокове като остатък от ледена покривка, простирала се някога над планетата.

Проби, взети от леда, биха могли да докажат съществуването на живот на Марс. В този смисъл находката се оприличава на ледниците, открити под скални маси в Антарктика.

Фактът, че ледените масиви са открити на сходни географски ширини като земните, между 35 и 60 градуса, навежда на мисълта, че образуването им се дължи на климатични процеси в миналото.
Само един от марсианските ледници заема повече площ от град като Лос Анджелис и е дебел близо километър. Ледените масиви се простират по продължение на десетки километри покрай планини и скали на планетата.

Според Джон Холт, автор на доклада, който ще бъде публикуван в сп. Science, ледът може да се използва като източник на прясна питейна вода за бъдещи изследвания на Марс.

Големи залежи на замръзнала вода вече са открити на марсианските полюси. Сега учените знаят, че скрити залежи има и по други места на Червената планета.

Фактът, че ледените масиви са намерени на сходни географски ширини като земните, между 35 и 60 градуса, навежда на мисълта, че образуването им се дължи на климатични процеси в миналото.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии