Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Мъже, оставете бирата на жените

Защо ли трябва да се вслушате в този съвет? Ами много е просто - в бирата се съдържат фитоестрогени, имитатори на женските полови хормони, и при неумерената й употреба мъжката фигура придобива женски черти – коремчето и ханшът увисват, гърдите порастват.

Но пък в днешно време, когато броят на ''мъжете'' с меки китки, непрекъснато расте, може би този съвет ще подейства обратно.

А иначе айранът може да стане ''заместител'' на биричката, защото е полезен за сърцето: белтъчините, калцият, лакто- и бифидобактериите, които се съдържат в киселото мляко, подобряват и храносмилането, и работата на сърдечносъдовата система.

А жените спокойно могат да напомнят на милите си половинки, че млечнокиселите продукти влияят положително на потентността. Бира може да се пие, но не повече от 0,5 л дневно - тогава тя подобрява храносмилането и отделянето на урина, снабдява организма с витамини от група В.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии