Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Коледни пости и още нещо

Коледните пости отдавна започнаха. В продължение на 40 дни хората ще тормозят тялото си с глад и лишения, за да се пречистят тялом и духом, като не вкусват нищо от животински произход. Но за да има ефект от този вид диета направете и някои други ''полезни'' неща.

Водете си дневник какво сте изяли и записвайте! Само тогава ще разберете дали посягате към храната поради умора, чувството на дискомфорт или заради неблагоприятните сезонни условия.

Потърсете “заместители на храната”: обятията на партньора, любима песен, приятна вана или телефонен разговор с приятел.

Замисляли ли сте се защо през зимата броят на тези реклами в пощенската ви кутия се увеличава? Затова  изхвърлете рекламите за доставка на храна по домовете!

Не отлагайте секса само за почивните дни. Страстните обятия освобождават хормоните на щастието - ендорфините, а колкото по-щастлив е човек, толкова по-малко търси утеха в храната. Отдайте се на любовта и защото по време на секс се изгарят 140 калории.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии