Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Теглото се увеличава и от... кафе

Съсипваме се от лакомия и амбиция и ако ние сами не си помогнем, няма кой друг да ни помогне. И неслучайно народът го е казал: '' На Никулден човек трябва да си почопли зъбите с рибя кост, па макар и от боклука да я вземе''. И може би затова:

Не включвайте парното до край - опитайте да се стоплите по друг начин. И упражненията у дома и разходката навън ще ви сгреят, а и ще изгорите няколко калории повече, затова се стопляйте с физическите упражнения!

Старайте се да избягвате съблазните като чаша кафе с мляко, капучино или горещ шоколад. Капучиното съдържа 153 калории, а шоколадът със сметата - 448. Но теглото се увеличава не само за сметка на тези калории.

Внимавайте с кафето! Изследвания показват, че прекомерното количество кофеин буквално заставя организма да натрупва мазнини. Предпочитайте плодовите или билковите чайове, в които няма нито кофеин, нито калории.

Затоплените офиси, домове и магазини ни карат да се потим и губим течности. Парното допълнително изсушава въздуха. Жаждата често се приема като глад и хората започват да ядат, когато в действителност се нуждаят от течности. Приемайте достатъчно течности през зимата, защото често забравяме, че трябва да се пие около 2 литра вода дневно.

назад ...

Революционен метод за контрол на апетита

Пускането на лазери в мозъка може да контролира глада, установи ново проучване.

Изследователи от Университета в Северна Каролина са направили откритието по време на работата с генетично модифицирани мишки, чиито мозъчни клетки били променени, за да реагират на светлина.

Чрез определяне на клетките, които изпращат съобщения за глад в мозъците, учените са в състояние да задействат тези неврони, пускайки лазери директно върху тях.

прочети повече ...

Студентите пълнеят с до 30 кг в университета

Повече от една четвърт от студентите в университета качват до 15 кг, според ново изследване. До дипломирането си, почти две трети от учениците напълняват с между 6 и 30 кг.

Стресът, пиенето и нездравословното хранене са основните виновници за качването на тегло, според скорошно проучване.

Повече от половината студенти съобщават, че пият алкохол най-малко три пъти седмично, а около три на сто от тях пият всяка вечер от седмицата.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии