Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

По-добре танцувайте вместо да гладувате

Ако не иската да настигнете американците в затлъстяването не водете техният порочен начин на живот – в неделя американецът застава пред телевизора с бира и чипс и дебелее. Затова вие межете да направите нещо по-различно.

Всеки път, когато искате да се поглезите с нещо вредно, пофантазирайте поне 5 минути за това как искате да изглеждате и да се чувствате към края на зимата.

Представяйте си се стройни! Фиксирайте този образ и се връщайте към него винаги, когато пред погледа ви има шоколад или изкусително парче торта.

Човек често изпада в унило настроение и заради недостига на слънчева светлина. Дневната светлина способства за образуването в мозъка на серотонин, който създава усещането за щастие и спокойствие.

Недостигът на светлина през зимата намалява нивото му, предизвиквайки умора и повишаване на апетита. Направете си разходка по обяд - 15-минутната разходка ще ви помогне да получите дозата дневна светлина, която ще повиши нивото на серотонин, а освен това ще потренирате мускулите на глезените и ще изгорите поне 70 калории.

Благодарение на уроците по танци ще запазите формата си, ще получите удоволствие и ще изгорите калориите - един час салса изгаря 380 калории, а повечето състезателните танци - 350. Затова се научете да танцувате.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии