Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Яко похапване с хляб на влъхвите

Близо 2300 хлебаря помогнаха за приготвянето на огромен 11-тонен традиционен коледен хляб (Хляб на влъхвите). Той беше подготвен в Мексико за празника на тримата влъхви, 6 януари, честван като семеен празник, предаде АФП.

Хлябът, който ще нахрани около 200 хил. души, е дълъг около 1600 метра и тежи близо 11 тона, а за направата му са били необходими 7 тона брашно, 3.3 тона масло и 1500 литра мляко.

В мексиканските традиции името на този подсладен хлебен деликатес е ''Ла Роска дел Рейес'', в превод – хляб на тримата царе (Хляб на влъхвите). Той е направен в чест на тримата мъдреци, описани в Библията като царете, които се явяват на Исус Христос с дарове, когато той се ражда.
Огромният продукт е омесен и опечен по случай ежегодните традиционни ''Магически празници'', свързани с Боголение. Хлябът е е разположен на централния площад в столицата на Мексико Сити Зокало.

Очакванията са над 200 хиляди щастливци да се съберат там  и да отпразнуват зааедно, с къшей от огромната пита, празника Богоявление.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии