Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Започнете диетата с кулинарни експерименти

Рецептата на един от големите готвачи в Мелнишкия край е: “Готвачът е художник. Всяка манджа трябва да се нарисува”.  И вие не се бойте, а следвайте светлия пример.

Научете се да готвите по нов начин своите любими ястия. Направете любимите си ястия полезни, като използвате продукти с ниско съдържание на мазнини, пълнозърнест хляб и т.н.

Изследователи от Държавния университет на Пенсилвания (Penn State University) са установили, че хората, които обядват супа, поемат със 100 калории по-малко.  По-често яжте супа - особено ако тя стане любимото ви ястие по време на обяд ще ви помогне да останете стройни. Супата способства и за създаването на чувство за ситост. Предпочитайте нискокалоричните супи - зеленчукова, доматена, морковена.

Заловете се с кулинарни експерименти през зимните вечери. Започнете да готвите. Избирайте полезни продукти, чието нарязване и приготвяне ще ви помогнат да изгорите поне 120 калории за половин час.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии