Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Колкото повече спим, толковa по-малко пълнеем

Всеки знае, че следствие на стресовото състояние, в което се намира съвременният човек, той е предразположен към напълняване. Но не знае, че почивката и сънят са най-големият противник на стреса, защото помагат на тялото да се отпусне, да релаксира и да функционира нормално.

Учените смятат, че хроничното недоспиване води до увеличаване на теглото, тъй като недостигът на сън повишава нивото на хормоните, влияещи върху апетита. Спете повече, защото колкото повече спим, толково по-малко време ще прекараме в компанията на купата със сладки!

Широките панталони и развлеченият пуловер няма да ви покажат, че сте напълняли, доката тесните и светли дрехи веднага ще подчертаят излишните килограми. Един съвет - обличайте се ярко!

Намерете си ново хоби вместо да седите пред телевизора. Заловете се с нещо ново - от бродиране и плетене до “по-съвременните” решаване на кръстословици или судоку - всичко това помага ръцете да бъдат заети и да не посягат към ядките и бисквитките върху масата.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии