Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване с месо?

И в областта на диетичното хранене напоследък се наблюдават странни неща – препоръчването на месо в диетите. Естествено е тази консумация е само за определен брой дни, като в даден период може да се похапват и зеленчуци.

Диетолозите препоръчват да се наблегне на пилешко, риба, заешко и телешко. Най-добре е да се приготвят на скара или като вариво. При този режим на хранене се наблюдава постепенно намаляване на наднорменото тегло, както и регулирането на пулса и на кръвното налягане, и повишаване на тонуса.

“Потърпевшите” притежават по-еластична кожа на лицето и на тялото. Те са и много по-концентрирани в своята работа, а и умората при тях е на много по-ниски нива.

Много учени смятат, че причината за повишения холестерол е месото, но е интересно, че огромна част от хората, които са на зеленчуци, имат също повишен холестерол. Може би затова има различни теории за произхода му, но можем да се обърнем към ... алкохола.

Не трябва да го забравяме и него, когато говорим за правилно хранене, защото той е най-важният елемент от трапезата на българите. Необходимо е те да консумират концентрата в малки количества и то след като са подложили достатъчно храна.

По време на ядене е разумно да се изпива една или две чаши бяло или червено вино. По този начин хем ще спазвате правилното хранене  и няма да прибягвате до различни диети, хем ще се спасите от алкохолни и други здравословни неприятности.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии