Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Популярните храни са и най-вредни

В заведенията за бързо хранене не са на-здравословните, но се оказва, че най-популярните храни са и най-вредните. Но дали забързаното всекидневие наистина не ни оставя по-добър избор на храна. Преценете сами.

Хот дог

В един напълно обикновен хот дог се съдържат 45% от дневната потребителска норма (ДПН) вредни (наситени) мазнини, 38% ДПН сол, 19% ДПН калории, 13% ДПН холестерол, 24% ДПН мазнини, 15% ДПН въглехидрати, 1,5 г трансмазнини, които са доказано вредни.

Кренвиршът съдържа много повече соя и нишесте, отколкото месо. Хранителната химия създава неговия вкус, цвят и консистенция, а фосфатите задържат водата и увеличават обема му. Хлебчето често съдържа не по-малко хранителни добавки, отколкото хлебчетата за хамбургери. Майонезата и кетчупът в голяма степен също са продукти на съвременната химия и са далеч от своите "прародители".

Пилешки крилца

Ако изядете три крилца (150 г), ще изчерпите наполовина дневния си лимит на холестерол, 45% от лимита си на мазнини и 40% от този на сол. Освен това ще приемете 24% от ДНП калории и 18% от ДНП вредни мазнини.

Сигурно ще се изненадате неприятно, но 15% от пилешките крилца се състоят не от пилешко месо, а от вода, фосфати и сол. Сосът, предлаган към тях пък е богат на соя и хранителни добавки (най-често натриев диацетат).

Дюнер

За него като правило се използва най-евтиното свинско или пилешко месо - приготвянето му на грил, както и голямото количество сол, замаскирват всички негови недостатъци.
Ако месото не е изпечено добре, винаги съществува опасност от натравяне. От друга страна е доказано, че печенето на скара и пърженето са най-нездравословните начини за приготвяне на храната.

Сосовете, кетчупът и майонезата обикновено са "чиста химия" и съдържат малко натурални продукти. Колкото до тестото за хлебчето, то не се различава от това за хот дога или хамбургера.

назад ...

Готие за диетична Кола (Diet Coke)

Жан Пол Готие е новият творчески директор на Diet Coke (диетичната версия на най-известната Кола). Именитият дизайнер ще изрази уникалното си виждане в новия дизайн на бутилките и кеновете на марката и също така ще участва в три промоционални филмчета, в които ще играе терапевт, журналист и детектив.

Дизайнерът сащо така ще помогне за развитието на нови концепции за ракламните кампании на марката. Трите филмчета, които са първата фаза от сътрудничеството вече могат да бъдат видяни в канала на Diet Coke в YouTube.

прочети повече ...

Студ срещу излишните килограми

Учени от Харвардския университет са разработили нова технология, която може да замести строгите диети. С технологията нежният пол може да се отърве от наднорменото тегло и да стегне кожата си, съобщи БГнес.

Методът се основава на въздействието на ниските температури върху клетките, което помага в това отношение. По време на процедурата, която продължава около един час, буквално се замразява мастна тъкан.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии