Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диетата Джи Ай (GI - "гликогенен индекс")

Кайли Миноунг е фен на тази интереса и своенравна диета, която за разлика от много други почти няма критици. Защо ли?

Явно  заради това как работи тази диета. GI идва от "гликогенен индекс" - скала от 1 до 100, която описва скоростта, с която усвояваме въглехидратите. Храни с нисък GI като овесена каша и червено цвекло отделят гликозата бавно и плавно.

Храни с висок GI пък правят бърз "удар" и карат тялото да отделя инсулин, който после превръща излишната гликоза в мазнини.

Изследванията и изводите са направвени от учени в университета в Торонто и зад нея стои Дейвид Дженкинс, който наблюдавал ефекта от различните видове въглехидрати върху пациенти с диабет.

И естествено е критиците да не казват почти нищо срещу тази диета, базираща се на този "гликогенен индекс". А и медицинската индустрия смята хранителния режим за един от малкото, в които има здрав смисъл, а това е от огромно значение за успеха й...

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии