Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

"Гладните" отслабват костите си

До извода, че драстичното намаляване на калориите, които приемате ежедневно, не само има обратен ефект и забавя метаболизма, но и прави костите ви по-слаби.

Учени от Университета в Мисури, САЩ, поставили жени на много ниско-калорична диета за три месеца и след това на поддържащ теглото режим за още 9 месеца. Участничките в изследването били на средна възраст и костното им обновяване било нормално в началото.

Специалистите забелязали обаче, че когато жените отслабват бързо, процеса по регенериране на костните клетки се ускорява. По принцип те имат определен живот, след което умират и тялото ги заменя с нови. Когато този процес е по-бърз, рисковете от костни травми, счупвания и дори остеопороза са далеч по-големи.

Учените установили още, че дори след края на 3-месечната строга диета, процесът по обновяване на костите все още бил ускорен. Това може да се избегне много лесно според професор Пам Хинтън, ръководител на тестовете.

Тя обяснява, че редовни и интензивни тренировки с тежести укрепват сигурно костната система и са особено важни за жените на средна възраст. Освен това постепенно отслабване чрез диета, която осигурява над 1200 калории дневно, е далеч по-добър вариант, който не води след себе си йо-йо ефект.

Трябва да знаете, че именно балансирани хранителни режими в комбинация с редовна физическа активност са здравословната формула за нормален и може би дълъг живот.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии