Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

И климатиците допринасят за наднорменото тегло

Сред причините за пълнеенето може да бъде не само заседналият начин на живот и чревоугодничеството с нездравословна храна.

Дейвид Елисън от Университета в Алабама се съмнява, че именно тази двойка фактори води до наднормено тегло.

Той, заедно с екип от учени, е съставил списък от 10 фактора, които също могат да доведат до напълняване, както горните два. Сред тях са недоспиването, което води до увеличаване на апетита, и климатиците. Ситуацията с последните е такава.

Когато хората се окажат в среда, където температурата е по-ниска от неутралната - те отслабват, мазнините се изгарят, за да сгреят тялото. Топлината пък не съдейства за увеличаване на апетита.

"Нерационалното" използване на климатиците - за отопление през зимата и охлаждане през лятото - не съдейства за топенето на излишните килограми.

Сред останалите фактори за пълнеене са отказването от цигарите (пушенето потиска апетита), стареенето на населението, все по-честите ражданията в напреднала възраст, когато дамите "се закръглят".

Не на последно място Елисън предполага, че хората, предразположени към пълнеене, обичат да се женят помежду си, създавайки генетично обременено потомство.

назад ...

Революционен метод за контрол на апетита

Пускането на лазери в мозъка може да контролира глада, установи ново проучване.

Изследователи от Университета в Северна Каролина са направили откритието по време на работата с генетично модифицирани мишки, чиито мозъчни клетки били променени, за да реагират на светлина.

Чрез определяне на клетките, които изпращат съобщения за глад в мозъците, учените са в състояние да задействат тези неврони, пускайки лазери директно върху тях.

прочети повече ...

Студентите пълнеят с до 30 кг в университета

Повече от една четвърт от студентите в университета качват до 15 кг, според ново изследване. До дипломирането си, почти две трети от учениците напълняват с между 6 и 30 кг.

Стресът, пиенето и нездравословното хранене са основните виновници за качването на тегло, според скорошно проучване.

Повече от половината студенти съобщават, че пият алкохол най-малко три пъти седмично, а около три на сто от тях пият всяка вечер от седмицата.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии