Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Колаген за младост в храната

Японско нововъведение вече няколко месеца се радва на голяма популярност, засега само в Страната на изгряващото слънце, макар някои учени да изказват съмнения относно полезността им.

Те твърдят, че приемането на колаген с храната не води пряко до опъване на кожата и подмладяване.

Всякакви супички, разнообразни месни ястия, тестени изделия и макарони, сладкиши, конфитюри... Звучи като меню в най-обикновен ресторант. Но има една съществена разлика - всичко изброено е със стабилно съдържание на колаген. Това е запазена марка на най-новия хит в Япония - “ресторанти за разкрасяване”, пише британският в. “Телеграф”.

Колагенът е главният съединителен белтък, осигурява здравина и еластичност на кожата. С възрастта деградира и липсата му води до образуването на бръчки. Т.е. колкото повече го има в организма, толкова по-малко бръчки ще имаме и ще изглеждаме по-млади. Тази логика прави “ресторантите за разкрасяване” много модерни и посещавани.

Освен това в “ресторантите за разкрасяване” се предлагат и природно богати на колаген продукти. Такива са перките от акула, свинските джоланчета, пилешката кожа.

Има и друго разковниче - самият колаген е безвкусен (съдържа се основно в животинските хрущяли, сухожилия, роговицата и лещата на очите). Но хитрите японци се сетили да го добавят към зеленчуци, сосове, бульони. Така хем го има в изобилие в храната, хем е и вкусно.

назад ...

Наркоманията води до затлъстяване

Вземането на кокаин предпазва тялото от натрупване на мазнини, показва ново проучване.

Преди, експертите смятаха, че хората употребяващи кокаин, са болезнено слаби, тъй като наркотиците от клас А потискат апетита.

Ново изследване, проведено от учени в Университета в Кеймбридж, разри също така, че ефекта на отслабване спира, когато човека престане да употребява кокаин и това може да доведе до драматично повишаване на теглото.

прочети повече ...

От напитките също се пълнее

Много хора следват здравословна диета и се опитват да внимават какво ядат, но когато става въпрос за това, което те пият, те не са толкова внимателни.

И все пак течностите, които консумирате могат да имат също толкова голямо влияние върху вашето здраве - и талията ви.

Едно проучване направено по-рано тази година установи, че само една чаша газирана напитка на ден може да увеличи риска от развитие на диабет тип 2 с около една пета, например.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии