Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Който се смее, боледува по-рядко

Правилата на Екарт фон Хиршхаузен, лекар, шоумен и автор на книги, посветени на щастието, са свързани със смеха. От сцената той достига много повече хора, отколкото преди в кабинета.

"Който се смее по-често, боледува по-рядко, смехът допринася за отпускането на мускулното напрежение и укрепва усвояването на кислород от организма. Да си щастлив, означава да познаваш себе си. Щастието не е случайност.  Дайте му шанс".

Хиршхаузен има пет тайни за постигането на щастие:

Първо: Щастието рядко идва само, затова се погрижи за доброто настроение наоколо. Този, който прави добро на другите, прави същевременно добро на себе си.

Второ: Открий собствения си път - опознай силите и слабостите си, разбери къде наистина си добър и какво ти доставя удоволствие. Бъди готов за промени.

Трето: Щастието не е случайност. Щастливите хора целенасочено осигуряват условията, в които наистина могат да намерят щастието.

Четвърто: Тишината носи щастие. Бъди открит за красотата около теб, намирай по десетина минути на ден, за да се насладиш на тишината.

Пето: Мисли позитивно. Задръж щастието си. Води кратък дневник на щастливите си моменти, всяка вечер по пет бележки за положителното, донесено от деня.

Същевременно Хиршхаузен подчертава, че щастието не трябва да се възприема като даденост, то всъщност представлява едно по-изключително състояние, не е правило, предаде Дойче Веле.

"80 процента от делника ни са много далеч от екстаза", посочва експертът. "Има хора, които просто са щастливи, те са в хармония с всичко и са доволни от всичко, затова и не допринасят с нищо за напредъка на света. Ако бяхме щастливи през цялото време, щяхме още да сме в пещерите", казва откривателят.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии