Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Редовният секс топи калориите

Американски учени стигнали до извода, че секс не се прави само за продължаване на потомството или просто за удоволствие, а и за здраве, съобщава списание Newsweek.

Те доказали, че редовното водене на полов живот удължава живота и дори може да направи човека дълголетник, той облекчава болката при различни заболявания и я прави по-поносима.

За да се постигнат тези ефекти, учените препоръчват да правим секс поне веднъж седмично, като уточнява, че той е особено полезен за жените.

Доказано е, че за една минута секс се изгарят малко повече от 4 калории. Според специалисти калориите, получени от изяждането на четири шоколадови бонбона, се топят за половин час любов.

Секс 4 пъти седмично в продължение на десет години подмладява видимо със 7-12 години. При жените той повишава нивото на хормона естроген, който прави косата блестяща, а кожата мека.

Освен че подмладява, той и разкрасява. Според учените от университета в Пенсилвания половите сношения веднъж или два пъти седмично повишават образуването на борещите се с инфекциите антитела.

Сексът лекува и главоболието. Затова лекарите го препоръчват горещо на жените, страдащи от мигрена. Установено е, че увеличаването на ендрофините и кортикостероидите в кръвта по време на възбуда действа болкоуспокояващо.

Той помага при смущения на менструалния цикъл. Ендокринолози в Колумбийския и Станфордския университет доказали, че той действа така дори, когато е между лесбийки. Според тях е важна самата интимна близост, а не оргазмът. Редовното отдаване на партньора има удивителни ефекти върху здравето и доброто физическо състояние.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии