Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Топене на килограми с релакс

Оказва се, че подходящите храни и физическата активност могат да бъдат почти безполезни, ако не се научите да си почивате качествено. Експерти от Университета в Отаго, Нова Зеландия, провели 2-годишно изследване сред 225 жени с наднормено тегло.

Тайната на успешните диети може би е напълно разбулена, а естествената й простота ни очарова.

Жените били разделени на 3 групи – първата се концентрирала върху практикуване на йога и медитация, втората наблягала на строга диета и интензивни тренировки, а третата получавала хранителна информация по пощата.

След края на наблюдението станало ясно, че жените във всички групи съумели да не напълняват повече. В групата, занимаваща се с релаксиращи техники, подобрила общото си психическо и физическо състояние през периода на наблюдението.

Но само сред медитиращите бил забелязан сериозен напредък – те отслабнали средно с по 2,5 килограма за целия период, а имало и по-добри резултати. Във втората група, в която наблягали на строга диета и упражнения, пък били регистрирани най-много случаи на отказ от изследването.

Разбира се, физическата активност също трябва да бъде неотменна част от живота.

Изводът на учените е, че най-добрият начин за трайно отслабване не е строга диета, а здравословно хранене, програми за намаляване на стреса и качествен отдих. Резултатите недвусмислено показват, че стресът при жените е може би най-големият фактор, водещ до наднормено тегло.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии